Get this Widget
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON

Autoritățile locale au obligația de a achiziţiona mijloace de transport în comun cu motoare electrice

0

O lege promulgată de curând de președintele Klaus Iohannis militează pentru transportul ecologic. În contextul noului act normativ, autoritățile locale sunt obligate să cumpere mijloace de transport în comun cu motoare electrice în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare. La rândul lor, firmele cu capital privat, au obligatia ca, începând cu 2020, să cumpere mijloace de transport călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică în proporţie de 30% din achiziţiile viitoare.

Prin noua lege se urmărește atât reducerea poluării în aglomerările urbane, a consumului de benzină şi motorină, cât şi promovarea noilor tehnologii în domeniu.

Actul normativ prevede că autorităţile publice locale, regiile autonome şi societăţile aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor achiziţiona mijloace de transport de călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi, motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, gaz natural lichefiat şi motoare cu propulsie pe biogaz în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an.

Legea face referire și la mediul privat. Astfel, firmele cu capital privat, inclusiv societăţile de taxi, vor achiziţiona începând din 2020 mijloace de transport călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică în proporţie de 30% din achiziţiile viitoare.

Autor: Isabela Nicolescu

Foto:Pixabay.com

 

Share.

About Author

Leave A Reply