Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România, a fost preluat de Unilever

0

Unilever a făcut o nouă achiziție, preluând Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România. Prin această tranzacție, grupul anglo-olandez, lider în domeniul bunurilor de larg consum, și-a extins afacerea cu îngheţată.

Unilever, producătorul îngheţatei Wall şi Ben Jerry, este tot mai interest de dezvoltarea afacerii sale în Europa, după ce a anunţat că afacerea sa cu îngheţată din SUA a fost afectată anul trecut de start-up-ul Halo Top, care şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul ofertelor cu calorii reduse.

Numele Unilever a apărut de curând și într-o altă tranzacție importantă. În decembrie, firma americană de private equity KKR & Co a achiziţionat divizia de margarină şi produse tartinabile a grupului anglo-olandez. Afacerea s-a făcut pentru 8,1 miliarde de dolari (6,83 miliarde de euro). A fost cea mai mare preluare realizată cu capital împrumutat (leveraged buyout) anunţată anul trecut în Europa.

Preluarea Betty Ice face parte din proiectul de dezvoltare implementat de directorul general Paul Polman, care vrea să se concentreze pe brandurile mai mici, dar în creştere rapidă, cum ar fi ceaiul Pukka Herbs şi condimentele Sir Kensington. Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Autor:Isabela Nicolescu

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply