Get this Widget

15.000 de tineri pot călători GRATUIT prin UE. Cum poți obține permisul DiscoverEU?

0

Începând de marți,12 iunie, ora 13.00 ( ora României) tinerii care au vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018, sunt cetățeni ai Uniunii Europene și sunt dispuși să călătorească în această vară pot aplica pentru programul DiscoverEU. Pentru români sunt disponibile 750 de abonamente GRATUITE.

DiscoverEU oferă tinerilor o oportunitate excelentă de a explora Europa printr-un periplu personal, lucru pe care nicio carte sau documentar nu ţi-l pot oferi. Am convingerea că această experienţă va aduce o schimbare pozitivă pentru tinerii care participă şi pentru comunităţile pe care le vor vizita. Iniţiativa pe care o lansăm mâine reprezintă o oportunitate pentru 15.000 de poveşti europene de neuitat, care vor fi urmate de multe altele în cursul acestui an şi după aceea“, a declarat comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics.

Proiectul DiscoverEU acoperă doar costurile de călătorie, iar tinerii vor trebui să plătească pentru cazare, mâncare şi alte cheltuieli, pe cont propriu.

Tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane. Ca regulă generală, vor călători cu trenul. Cu toate acestea, participanţii vor putea, în cazuri speciale, să utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepţional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate ale UE vor avea şi ei şansa de a participa la această iniţiativă.

Mare atenție! Înscrierea se face online. După completarea formularului, în care se trec inclusiv detalii despre călătoria planificată, tinerii trebuie să răspundă la un set de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018, la inițiativele UE dedicate tineretului și la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. La final, va mai fi o întrebare suplimentară referitoare la numărul de tineri care vor candida, în opinia lor, la această inițiativă. Răspunsurile vor permite Comisiei să selecteze candidații.

Fiecărui stat membru al UE i-a fost alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populației sale în raport cu populația globală a Uniunii Europene.


Cu un buget de 12 milioane euro în 2018, DiscoverEU va oferi unui număr de cel puţin 20.000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa în acest an. Fiecărui stat membru al UE i-a fost alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populaţiei ţării sale în raport cu populaţia globală a Uniunii Europene.

Prima rundă de înscrieri, care a fost lansată marţi, va permite explorarea propriului continent pentru cel puţin 15.000 de beneficiari. O a doua rundă de înscrieri, care va pune la dispoziţie cel puţin 5.000 de bilete, se va desfăşura în toamna anului 2018.

Proiectul a fost propus de liderul partidului EPP, Manfred Weber, care a introdus iniţiativa în Parlamentul European. Comisia Europeană intenţionează să dezvolte iniţiativa şi, prin urmare, a inclus-o în propunerea sa pentru următorul program Erasmus. În cazul în care Parlamentul European şi Consiliul convin cu privire la propunere, se prevede ca un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 de ani să poată călători între 2021 şi 2027, cu sprijinul unui buget de 700 milioane de euro.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto:Pixabay.com/Facebook.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply