Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Accesoriile MADE IN CHINA duc spre faliment industria ceasurilor de lux

0

Elveția, patria ceasurilor de lux, este victima Chinei care atacă piața cu accesorii ieftine. Exporturile realizate de firmele de profil din această țară au atins în 2017 minimul absolut din ultimele trei decenii. Datele sunt calculate atât pe categoria de ceasuri quartz, cât și pe cea a ceasurilor mecanice. 

Companiile producatoare au raportat o cifra de afaceri de 3,5 miliarde de franci elvetieni, sumă rezultată din exportul a17 milioane de exemplare. Se constată astfel o scădere de peste 5% față de 2016.

Vinovați pentru această prăbușire se fac producătorii din China, care atacă piața cu replici fidele ale brandurilor de lux. Ceasurile made in China reproduc extrem de bine originalele, singura diferență reală facându-se la nivel de mecanism.Încântați de prețurile mai mici chiar și cu 90%, utilizatorii sunt gata să facă orice compromis atunci când vine vorba despre calitate.

De ce să dai 100.000 de euro pe un ceas, când îți poți permite o replică a acestuia, cu 5.000 euro? Specialiștii consideră jignitor acest lucru, însă China nu are de gând să se oprească.

În plus, piața este plină de ceasuri de 10 – 20 dolari, chinezii fabricând astfel de accesorii în masă. Totuși, există și segmente de ceasuri de firmă pe care le puteți lua la prețuri accesibile. Spre exemplu gama de ceasuri Fossil este extrem de atractivă, cu prețuri începând de la 100 – 200 dolari.

Specialiștii elvețieni au constatat că și ceasurile inteligente și nișele de ceasuri sportive afectează mult piața, impactul simțindu-se astfel în volumul vânzărilor. Aceste produse sunt mult mai ieftine, iar unele pot acoperi calitatea mecanismului și renumele unui brand cu funcții multiple și cu utilitate sporită.

Utilizatorii caută comoditatea, iar un smartwatch conectat cu telefonul și cu laptopul poate reprezenta un articol extrem de atractiv pentru noua era informațională.

Toate aceste elemente puse împreună nu fac altceva decât să pună la grea încercare piața ceasurilor de lux. Iar efectele acestui fenomen se văd cel mai bine în industria din Elveția, industrie care raportează pentru 2017 cel mai mic număr de ceasuri de lux exportate. Din anul 1984 nu s-au mai vândut atât de puține ceasuri de lux produse în Elveția.

Autor: Victoria Preda
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply