Get this Widget

AccorHotels achiziționează Mövenpick Hotels & Resorts

0

AccorHotels a anunțat că a semnat un acord cu Mövenpick Holding și Kingdom Holding pentru a achiziționa Mövenpick Hotels & Resorts, pentru o sumă în numerar de 560 milioane CHF (482 milioane euro).

Tranzacția implică un multiplicator de EBITDA 2019e de 14.9X  înainte de sinergii (inclusiv costurile tranzacției) și mai puțin de 10X pro forma EBITDA 2019e după calcularea impactului sinergiilor la nivelul întregului an și realizarea tututor proiectelor de dezvoltare angajate. Tranzacția va avea un impact pozitiv asupra veniturilor Grupului încă din primul an.

Fondată în 1973 în Elveția, Mövenpick Hotels & Resorts operează în 27 de țări, cu 84 de hoteluri (peste 20.000 de camere) și o prezență deosebit de puternică în Europa și Orientul Mijlociu. De asemenea, Mövenpick Hotels & Resorts intenționează să deschidă încă 42 de hoteluri până în 2021, reprezentând aproape 11.000 de camere, cu o expansiune semnificativă în Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific. Grupul, care deține expertiză de vârf în principalele servicii hoteliere, are peste 16.000 de angajați în întreaga lume.

Odată cu achiziționarea companiei Mövenpick, consolidăm poziția noastră de lideri pe piața europeană și accelerăm în continuare dezvoltarea noastră pe piețele emergente, în special în Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific. Brandul Mövenpick este combinația perfectă a modernității și autenticității și completează în mod ideal portofoliul nostru. Patrimoniul său european-elvețian se potrivește perfect cu AccorHotels. Prin aderarea la Grup, lanțul Mövenpick Hotels & Resorts va beneficia de puterea AccorHotels, în special în ceea ce privește distribuția, consolidarea loialității și dezvoltarea. Această tranzacție ilustrează strategia pe care intenționăm să o urmăm prin deschiderea capitalului AccorInvest: să profităm de oportunități tactice pentru a ne întări prezența, pentru a ne consolida statutul de lideri, precum și pentru a ne stimula creșterea“,a declarat Sébastien Bazin, președinte și CEO al AccorHotels.

Mövenpick Hotels & Resorts va beneficia de programul de fidelizare, canalele de distribuție și sistemele de operare ale AccorHotels, care vor ajuta la optimizarea performanțelor.

Această achiziție consolidează în continuare amprenta actuală din Europa și Orientul Mijlociu și accelerează creșterea, în special în regiunile-cheie în care Grupul este prezent de mulți ani, cum ar fi Africa și Asia.

Tranzacția este supusă aprobărilor instituțiilor de reglementare și ar trebui să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2018.

Autor: Ioana Galeș
Foto: AccorHotels
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply