Get this Widget

ADMITEREA 2019. Medicina militară are nevoie de profesioniști

0

Medicina militară din România are nevoie de specialiști, iar instituțiile de învățământ din țară încearcă să-și muleze ofertele educaționale pe această cerință.

56 de locuri pentru Medicină militară

Astfel, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş anunță că, la admiterea din 2019, scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Instituția menționează că tinerii dornici să urmeze o carieră în Medicina militară trebuie să știe că pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, a Catedra de Pregătire Medico-Militară, înainte de admitere fiecare candidat trebuie să parcurgă o serie de etape, respectiv recrutarea şi selecţia.

Recrutarea cuprinde verificarea îndeplinirii criteriilor generale şi specifice de recrutare, efectuarea unei examinări medicale la un spital militar, întocmirea dosarului de candidat cu documentele specificate de către Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal/Judeţean. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidat (inclusiv examinarea medicală efectuată) este 1 martie 2019. Selecţia constă în susţinerea unor probe de selecţie eliminatorii în cadrul unui Centru Zonal de Selecţie şi Orientare, evaluare psihologică, testarea capacităţii motrice, test situaţional şi interviu final de evaluare“, precizează UMFST.

Recrutarea este în desfășurare

Mare atenție! Selecția candidaților este în plină desfășurare, iar termenul final va fi stabilit după apariţia Metodologiei de admitere.

Doritorii trebuie să știe că admiterea constă în susţinerea unui test eliminatoriu la limba engleză în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti şi ulterior susţinerea examenului de admitere organizat de către UMFST Târgu Mureş.

De ce Medicină militară

Admiterea la Medicina militară aduce o serie de oportunități pentru studenți. Tinerii care aleg această ramură au siguranța unui loc de muncă, după abolvire.

Mai mult, în timpul facultății, beneficiază de gratuitatea studiilor, asigurarea cazării, a hrănirii, echipamentului, transportului şi asistenţei medicale, acordarea unei solde lunare începând din anul I şi posibilitatea obţinerii de burse ERASMUS+ la universităţi din străinătate.

10 motive pentru a studia la Medicină militară 

  1. Învățământ medical militar la cele mai înalte standarde oferit de Catedra de Pregătire Medico-Militară de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.
  2. 56 de locuri pentru anul universitar 2019-2020.
  3. Cursuri de pregătire pentru examenul de admitere.
  4. Școlarizare, cazare, hrană și asistență medicală în mod gratuit, precum și soldă lunară începând cu primul an de studiu.
  5. Burse ERASMUS+ la universităţi din străinătate.
  6. Modelarea personalității și dobândirea unei conduite bazate pe disciplină, încredere și respect.
  7. Pregătire de specialitate în spitale militare.
  8. Continuarea pregătirii postuniversitare în Rezidențiat.
  9. Avantajele oferite de cariera militară: siguranța locului de muncă, locuință de serviciu sau compensație lunară pentru chirie, echipament gratuit și compensație de hrană.
  10. Oportunitatea oferită medicilor militari de a-și desfășura activitatea în misiunile din teatrele de operații.
Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply