Get this Widget

Adrian Ghenie lansează bomba!

0

Românul Adrian Ghenie, pictorul care scrie istorie la licitații internaționale, este prezent pentru prima dată la un eveniment din țară cu “Unbound”, cea mai mare lucrare a artistului scoasă la vânzare în România.

Opera lui Adrian Ghenie numită “Unbound” din licitația Lavacow #41 ilustrează momentul crepuscular al exploziei unei bombe atomice. Artistul conferă picturii suspansul cinematic al filmului noir. De altfel, Adrian Ghenie a declarat într-un interviu că dorește să reconstituie în pictură intimitatea și forța iluzionistă a experienței cinematografice. Pictura este estimată între 30.000 și 50.000 de euro.

Printre lucrările licitației Lavacow #41 se află și trei dintre colajele artistului Ion Bârlădeanu. Două dintre aceste colaje o reprezintă pe Angelina Jolie și au fost create în 2011 imediat după ce actrița face cunoștință cu Bârlădeanu în prima lui expoziție din Paris.

Tot în licitația Lavacow #41 se află și prototipul uneia dintre frescele pictate în Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai cunoscută operă a lui Sabin Bălașa.

Platforma Lavacow.com s-a lansat în 2014 în cadrul primului târg internațional de artă din România, Pavilionul de Artă București “Art Safari”. Platforma propune un concept revoluționar pentru piața de artă – o cameră virtuală de licitații în care utilizatorii pot experimenta fiorul și deliciul unei licitații de artă într-o simulare online de tip joc.

Pentru a viziona virtual loturile, pentru a plasa oferte și pentru a participa la licitația online, vizitați www.lavacow.com . De asemenea, loturile licitației pot fi vizionate la Palatul Cesianu Racoviță.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: www.lavacow.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply