Get this Widget

Afaceri în agricultură: Legume Fericite este cea mai mare fermă legumicolă bio din zona metropolitană a Bucureștiului

0

Legume Fericite, unul dintre primii trei jucători din sectorul fermelor ecologice certificate din apropierea capitalei, anunță atingerea unei suprafețe cultivabile de 10 hectare.

Legume Fericite, situată în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, devine astfel cea mai mare fermă legumicolă bio din zona metropolitană a Bucureștiului, întreaga suprafață fiind destinată exclusiv culturilor bio. De asemenea, Legume Fericite este prima fermă din apropierea capitalei cu magazin online, deschis în 2012, prin intermediul căruia se efectuează livrări direct la domiciliul clienților, fără să fie necesară abonarea.

Legume Fericite este o fermă înființată în 2012, pe un teren odihnit, pe care nu au existat culturi intensive. Înca de la început, alegerea tehnicilor de cultivare a vizat obținerea unor roade sănătoase, în armonie cu natura. Din suprafața totală, peste 8 ha sunt cultivate cu legume, ferma deținând un portofoliul extrem de bogat, în care predomină culturile de cartofi, rădăcinoase și ceapă. Ferma a demarat procesul de conversie pentru obținerea certificării bio în 2012. Din 2014, Legume Fericite a intrat în categoria cultivatorilor de fructe și legume bio certificați, crescându-și în mod gradual suprafața și reușind să devină cea mai mare fermă legumicolă bio din zona capitalei. Legume Fericite se află la 30 de minute de mers cu mașina, din partea de nord a Bucureștiului.

Suntem foarte mulțumiți de creșterea pe care am avut-o în acești 15 ani de când am achiziționat prima parcelă de teren din fermă. Nu a fost ușor, dar am reușit să ne dezvoltăm constant și să cultivăm legume și fructe în cel mai curat mod. Obținerea certificării bio a însemnat un prag major pe care l-am trecut cu succes. Din totalul producătorilor de alimente naturale din jurul Bucureștiului, care dețin și magazine online, doar circa 30% au certificare bio. Restul de 70% sunt în curs de certificare ecologică sau cultivă fără a utiliza pesticide“, a declarat Mihaela Buligoanea, co-proprietar Legume Fericite.

Legume Fericite este o afacere de tip antreprenorial, deținută de soții Mihaela și Florin Buligoanea, care a intrat pe piața locală a fermelor ecologice de legume și fructe bio în anul 2012. Ferma este situată în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, la circa 30 de kilometri de centrul Bucureștiului și ocupă o suprafață totală de aproximativ 10 hectare.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Legume Fericite
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply