Get this Widget

Afaceri în sport. S-au făcut transferuri în fotbal de șapte miliarde dolari

0

Fotbalul este unul dintre cele mai rentabile sporturi, investitorii care aleg să dezvolte afaceri în această zonă reușind să câștige destul de bine. Anul trecut, de exemplu, piața totală a transferurilor în fotbal a depăşit pragul de 7 miliarde de dolari (6,1 miliarde de euro). Suma reprezintă o premieră pentru acest domeniu.

Europa domină afacerile din fotbal

Cele mai multe afaceri care vizează fotbalul sunt în Europa, datele FIFA indicând faptul că aici s-au cheltuit trei sferturi din banii dați pentru realizarea de transferuri între cluburi.

La nivel global, anul trecut, au fost înregistrate 16.533 de transferuri, referitoare la 14.186 de jucători de 175 de naţionalităţi, pentru o sumă totală de 7,03 miliarde de dolari. Statisticile FIFA arată că s-a înregistrat o majorare de 10,3% în 2018 faţă de 2017 a cheltuielilor cu transferuri.

Totuși, informațiile colectate de FIFA prin intermediul bazei sale Transfer Matching System (TMS) evidențiază faptul că doar 31 de cluburi au cheltuit mai mult de 50 de milioane de dolari. Interesant este că cele 31 de cluburi au efectuat singure mai mult de jumătate din cheltuielile totale.În plus, cluburile din cadrul confederaţiei europene (UEFA) reprezintă 78,2% din aceste cheltuieli globale.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply