Get this Widget

Afacerile de familie se orientează către noile tehnologii

0

Afacerile de familie se orientează către noile tehnologii, însă diversitate de gen lipsește în consiliile de administrație. Este una dintre cele mai importante cloncluzii ale clasamentului global- Global Family Business Index 2019 realizat de EY și Universitatea din St. Gallen, Elveția.

Studiul mai arată că veniturile totale generate de cele mai mari 500 de afaceri de familie din lume au crescut cu 9,9% în ultimele 24 de luni. În același timp, numărul afacerilor de familie din sectoarele bazate pe tehnologie a crescut semnificativ ca reprezentare în acest clasament în aceeași perioadă, de la 28% în 2017 la 38% în ediția din acest an.

„În România, multe dintre firmele de familie au ajuns la momentul tranziției de la prima la a doua generație, iar media celor care reușesc tranziția este mai mare în România față de media la nivel global, conform estimărilor noastre. Totodată, merită observat faptul că tânăra generație adoptă cu mai multă usurință noile tehnologii, multe dintre firmele nou apărute fiind din domenii legate de tehnologie, care necesită investiții mai mici în prima fază”, arată Alexandru Lupea, Partner, Assurance, EY România.

Autor: Victoria Preda
Foto: EY România
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply