Get this Widget

Afacerile Miele au ajuns la patru miliarde de euro

0

În ciuda unei piețe în scădere și a unui euro tot mai puternic, grupul Miele anunță că și-a păstrat trendul ascendent și în ultimul an fiscal. Astfel, cifra de afaceri a celui mai mare producător de electrocasnice premium din lume a depășit, pentru prima dată, pragul de 4 miliarde de euro. Concret, cu o creștere de 167 de milioane de euro (+4,3% față de precedentul an fiscal), Miele a încheiat anul fiscal 2017/2018 cu un total de 4,1 miliarde de euro.

Aproape jumătate din cifra de creștere a fost generată de către Steelco Group, subsidiara din Italia a Miele, specializată în producția de echipamente medicale. Este pentru prima dată când această companie este inclusă în raportul general al Miele, iar aportul este considerabil: 91 de milioane de euro.

În țara de origine, Germania, Miele a înregistrat o creștere de 2,4%, ajungând la o cifră de afaceri de 1,21 miliarde de euro. În plus, pentru a 25-a oară, compania și-a menținut locul fruntaș în topul celor mai bune servicii oferite la nivel național, potrivit “Kundenmonitor Deutschland”, un studiu comparativ la nivelul întregii țări. Pe plan mondial, cea mai importantă creștere a fost înregistrată în China, dar peste medie au livrat și piețele din Canada, Austria și Rusia. De asemenea, Miele a recâștigat teren în Spania și Grecia, două piețe destul de scăzute în ultimii ani. Per total, vânzările din afara Germaniei au crescut, până la 70,6%, față de 70%, în anul fiscal anterior.

La nivel mondial, grupul Miele înseamnă 20.100 de angajați, dintre care 11.200 în Germania. Tot la nivel internațional, grupul Miele a făcut investiții în valoare de 272 de milioane de euro, o valoare cu 20% mai mare decât în precedentul an fiscal.

În România, Miele este prezent prin showroom-urile proprii din București (Piața Presei și Dorobanți), Constanța și, cel mai recent, Timișoara. De asemenea, echipamentele Miele sunt disponibile și prin intermediul seriei de magazine deschise ca franciză în Sibiu, Deva, Brașov și Cluj Napoca.

Autor: Victoria Preda
Foto: Miele
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply