Get this Widget

Afirmația la Ordinea Zilei: Mă bucur de VIAȚĂ

0

În goana zilnică, serviciu-casă, serviciu-copii-casă și exemplele ar putea continua, uităm să ne bucurăm de viață. Intrăm într-un program robotizat, în care nici măcar nu ne dăm seama că stăm deja confortabil. Pentru a schimba ceva trebuie doar să ne bucurăm de viață.

Nu mă bucur de viață devine Mă bucur de viață. Spun această afirmație și o repet, de mai multe ori, astăzi.

La finalul zilei, cu siguranță, ne vom bucura de viață. Ne lăsăm copleșiți de probleme, ale noastre sau ale altora. Devenim triști și încruntați. Privim în gol, cu gândul zburând spre lista cu programul de mâine. Nu avem timp pentru azi și ne gândim la ce vom face mâine.

Am cunoscut oameni care au dezvoltat diferite afecțiuni și unele destul de grave, incurabile chiar, dar care și-au revenit eliminând total sau ținând sub control boala. Și toți mi-au spus un singur lucru: „înainte de a mă îmbolnăvi nu vedeam cât de frumoasă este viața!”

Nu vedeam florile, iarba, frunzele și pomii. Nu vedeam nimic. După tratament, acum, astăzi, văd și mă bucur de toată natura din jurul meu”, mi-a mărturisit A.I., diagnosticată cu cancer, în urmă cu un an. Acum, după ce a beneficiat de tratament inovativ, ea se simte bine și medicii spun că este vindecată aproape complet. Un motiv în plus pentru a se bucura de viață.

Dar să nu așteptăm motive, ci să decidem că de astăzi începând ne vom bucura, ca niște copii, de viață. Nu este greu și putem porni la acest drum de aici și de acum.  Ce ziceți, încercăm?

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply