Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Alăptarea la sân a tuturor sugarilor poate salva peste 820.000 de copii în fiecare an

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și UNICEF recomandă ca sugarii , chiar şi cei născuţi prematur, subponderali sau bolnăvicioşi, trebuie să fie exclusiv hrăniţi la sân, încă din maternitate şi în mod ideal pentru doi ani.

Experții celor două organizații îndeamnă cadrele medicale să  sprijine noile mame să alăpteze imediat după naştere şi să nu promoveze folosirea de lapte formulă cu excepţia situaţiilor în care există o motivaţie medicală temeinică.

Această iniţiativă se referă în special la primele zile de viaţă, la ce se întâmplă în maternităţi… Este un moment de importanţă critică în care trebuie să ne asigurăm că alăptarea la sân începe în mod corespunzător, iar noile mame vor reuşi să-şi alăpteze copiii” şi vor beneficia de consilierea necesară pentru acest lucru”, a susţinut într-o conferinţă de presă Dr. Laurence Grummer-Strawn, expert OMS.

Specialiștii OMS atrag atenția că alăptarea la sân în mai puţin de o oră după naştere reduce riscurile ca sugarul să contacteze o infecţie sau să fie malnutrit, conform OMS. Alăptarea la sân a tuturor sugarilor în primii doi ani de viaţă va duce la salvarea vieţilor a peste 820.000 de copii în fiecare an.

CITIȚI CONTINUAREA pe Medica Estetica
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply