Get this Widget

Alarmă! 12 bebeluși născuți la Maternitatea ”Panait Sîrbu”, depistați cu stafilococ auriu

0

Alarmă! 12 bebeluși născuți la Maternitatea ”Panait Sîrbu” au fost depistați cu stafilococ auriu.

Reprezentanții Spitalului de copii ”Grigore Alexandrescu” atrag atenția asupra unei situații alarmante înregistrată la Maternitatea ”Panait Sîrbu”. Mai exact, 12 bebeluși născuți la această maternitate și tratați la ”Grigore Alexandrescu” au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. “Cu privire la bebeluşii născuţi la Maternitatea ‘Panait Sîrbu’, care ni s-au adresat începând cu data 24.10.2018, vă aducem la cunoştinţă că am tratat 14 pacienţi (toţi în prima lună de viaţă). Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi 2 – la unul s-a infirmat infecţia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru“, se arată într-un comunicat.

Reprezentanții unității sanitare menționează că cei mai mulţi au fost cu manifestări cutanate de diferite gravităţi (trataţi în secţiile de pediatrie şi chirurgie). În prezent, în clinică mai sunt internaţi 6 bebeluşi – 3 cu probleme respiratorii şi 3 cu infecţii cutanate, la Secţia de chirurgie.

Toate cazurile au fost raportate către DSP.

Cum răspund reprezentanții Maternității ”Panait Sîrbu” ?

În fața acestor acuzații grave, Primăria Capitalei și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sîrbu”  au emis un comunicat prin care “resping ferm acuzațiile apărute în presă referitoare la presupusa infectare a celor 10 nou-născuți și solicit rectificarea informațiilor eronate.Astfel,o minimă documentare și solicitarea unui punct de vedere oficial ar fi fost suficiente pentru a evita răspândirea de informații  false, menite să dezinformeze opinia publică“.

Totuși, în comunicatul respectiv se admite faptul că “în prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sîrbu”, se derulează o investigație epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între nașterile celor 10 bebeluși și informatiile apărute în presă“.

Autor: Isabela Nicolescu

Foto: Pixabay.com

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply