Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Alertă! Gripa aviară se apropie de România

0

Gripa aviară se apropie de România. Agenţia pentru siguranţa alimentară din Bulgaria a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8, la o fermă din nord-estul districtului Dobric, în apropiere de graniţa cu țara noastră.

Reprezentanții instituției menționate au anunțat că virusul, identificat la o fermă din oraşul General Toshevo, va determina sacrificarea a 140.000 de păsări. De asemenea, s-a luat măsura înființării unei zone de protecţie de trei kilometri şi a unei zone de observaţie de aproximativ 10 kilometri, în jurul fermei. În plus, nu mai pot fi comercializate păsările şi ouăle care provin de la ferma afectată. Patru cazuri de gripă aviară au fost raportate în Bulgaria din octombrie. În urma epidemiei, Arabia Saudită a anunţat interzicerea temporară a importurilor de păsări vii, ouă şi pui din această ţară.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply