Get this Widget

ALERTĂ! Somon contaminat cu Listeria, vândut în magazinele Auchan

0

Persoanele care și-au făcut cumpărăturile în rețeaua Auchan și au achiziționat file de somon afumat, marca proprie a acestui magazin, sunt atenționate să nu consume alimentele respective. Produsele ar putea fi contaminate cu Listeria monocitogenes.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a alertat populația, după ce boala a fost depistată în urma unui control intern.

Reprezentanții Auchan au publicat următorul anunț: ”În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 g, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, expiră pe 01.03.2019. În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele cinci analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma“.

Istoria se repetă

Nu este prima alertă de acest gen care vizează un produs al acestui lanț de magazine. Anul trecut, la începutul lunii decembrie, retailerul a retras de la comercializare, din acelaşi motiv, produsul “Auchan File de Somon de Alaska afumat 60 g”.

Și francezii de la Carrefour au semnalat pe 23 ianuarie retragerea de la vânzare de către societatea NEGRO 2000 SRL a produsului “File de somon afumat 140 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Boală asemănătoare gripei

Consumarea unor produse contaminate cu Listeria monocitogenes poate produce listerioza, o boală care se manifestă asemeni gripei. Bolnavii fac febră, au  dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice.

În cazul gravidelor sau al persoanelor cu o imunitate scăzută, boala se poate manifesta mult mai violent.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply