Get this Widget

Angajații din Sănătate cer introducerea indemnizației de hrană în salariul de bază

0

Reducerea drastică a veniturilor nete încasate de angajații din Sănătate încalcă prevederile Codului Muncii.  Federaţia “Solidaritatea Sanitară” cere Guvernului să accepte introducerea indemnizaţiei de hrană în salariul de bază.

Organizația sindicală le reamintește guvernanților că dreptul la sporul de 100% raportat la salariul de bază actual, pentru lucrul în zilele libere legale, şi dreptul la sporurile pentru condiţii de muncă acordate cel puţin la nivelul lor minim procentual sunt drepturi legale, garantate salariaţilor. 

În buna tradiţie a sprijinului tehnic acordat pentru deciziile în favoarea salariaţilor, Federaţia Solidaritatea Sanitară oferă Guvernului şi soluţia necesară pentru a asigura respectarea acestor drepturi: introducerea indemnizaţiei de hrană în salariul de bază“, se arată într-un comunicat de presă.

Indemnizația de hrană nu este un spor

Sindicaliștii atrag atenția că Legea 153/2017 (Legea Olguţa Vasilescu) a forţat, în mod ilogic, introducerea indemnizaţiei de hrană în categoria cheltuielilor salariale de tipul sporurilor (începând cu 2019), adică la categoria de cheltuieli de natură salarială ce nu pot depăşi 30% din suma salariilor de bază.

Totodată, aceeaşi lege a încercat să anuleze garanţia pe care Codul Muncii (art. 142, alin. 2 din Legea 53/2003) o acordă salariaţilor în privinţa dreptului la sporul de 100% raportat la salariul de bază actual pentru munca desfăşurată în zilele de sărbătoare legală.

Proteste în toată țara

Efectele negative asupra drepturilor salariaților au fost accentuate de măsurile adoptate prin OUG 114/2018, blocarea sporului pentru zilele libere legale la nivelul lunii ianuarie 2018 fiind doar una dintre ele (în contradicție și ea cu dreptul garantat prin prevederile art. 142, alin. 2 din legea 53/2003).
Efectul cumulat al acestor măsuri iraționale îl constituie faptul că la ora actuală spitalele publice, în încercarea de a se încadra în condiționările bugetare contradictorii cu drepturile salariaților, ajungă în situația  de  tenta reducerea unor drepturi salariale, cel mai afectat fiind sporul pentru lucrul în zilele libere legale. Așa se explică protestele îndreptățite ale salariaților, activate în mod spontan, după Tulcea urmând acum colegii de la Spitalul Județean Neamț și în curând angajații din toată țara”, precizează reprezentanții angajaților din Sănătate. 

Statutul indemnizației de hrană

Alături de seria de măsuri care afectează negativ angajații din sănătate, OUG 114/2018 a introdus același regim de fiscalizare pentru indemnizația de hrană precum cel aplicat salariului de bază. Prevederile în domeniu din legea salarizării și din OUG 114/2018 au determinat transformarea indemnizației de hrană dintr-un drept de natură socială într-unul de natură salarială.

În aceste condiții, sindicaliștii cer Guvernului scoaterea acestui drept salarial din categoria sporurilor și a  indemnizațiilor și introducerea acestui lui în salariul de bază, solicitarea noastră având în vedere faptul că indemnizația de hrană:

  • Este acordată tuturor salariaților în mod egal, fără nicio diferențiere în funcție de condițiile de muncă sau în funcție de modul de organizare a muncii.
  • Impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente indemnizației de hrană sunt identice cu cele aplicate asupra salariului de bază brut.

În concluzie, constatând  că OUG 114/2018 a anulat caracterul de drept social al indemnizației de hrană, transformând-o într-un drept salarial, și luând act de efectele (suportate de unitățile sanitare și angajații din sectorul public de sănătate) pe care le are asimilarea acesteia cu sporurile, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului scoaterea indemnizației de hrană din limita de 30%, aferentă sporurilor, și introducerea ei în salariul de bază pentru toți salariații. Aceasta este singura măsura care ar putea corecta o parte din erorile ce marchează legea salarizării”, se mai arată în comunicatul amintit.

Tăieri drastice ale veniturilor nete

Când și-au încasat salariile pentru munca prestată în ianuarie, angajații din Sănătate au constatat o reducere semnificativă a veniturilor nete.

Revoltați oamenii au organizat proteste în curțile unităților sanitare. Primii au fost angajații Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au oprit miercuri lucru pentru o oră.

Astfel, sute de oamenii sunt revoltați pentru că, deși li s-au promis lefuri decente, s-au trezit cu venituri nete mai mici.

De exemplu, o asistentă din UPU a încasat cu o mie de lei mai puțin față de luna precedentă.

Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, dar la toţi ne-au scăzut salariile. Spre exemplu, unei asistente de la UPU sau ATI i-a scăzut venitul lunar şi cu 1.000 de lei, dar şi cei de la TESA au fost afectaţi. Mie personal mi s-a redus venitul cu 200 de lei! Aşteptam o creştere cu 400 de lei, conform a ceea ce a promis Guvernul. Este vorba de creşterea cu 25 la sută pentru noi, cei care nu am fost puşi pe grila 2022”, a declarat liderul sindicatului TESA-MED, Marcel Iordache.

Limitarea la un maxim de 30% a sporurile afectează drastic veniturile medicilor și asistentelor.

Bani există, însă acea limitare la 30% nu permite ca aceştia să fie acordaţi din punct de vedere legal. Din cauza limitării au fost operate reduceri drastice la sporurile pentru lucrul în weekend şi anume de la 100 la sută la 25 la sută”, a mai spus Marcel Iordache.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com/ Federația „Solidaritatea Sanitară” Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply