Get this Widget

Angajatori de TOP: Companiile pun la bătaie 6.000 de oferte de muncă

0

Angajatori de top, evenimentul acestei toamne pe piața muncii, are loc vineri și sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti,. Cele peste 130 de companii participante pun la bătaie peste 6.000 de joburi.

Reprezentanții Catalyst Solutions , firmă care organizează evenimentul, susțin că globalizarea, progresul tehnologic şi schimbările demografice (dar şi schimbările de valori şi preferinţe ale candidaţilor) sunt trei tendinţe actuale care au potenţialul de a schimba modul în care vor arăta joburile în viitor. Din perspectiva companiilor care activează pe piaţa din România şi care vor fi prezente pe 26-27 octombrie la Angajatori de TOP, principalele cinci aspecte care vor contribui la modificarea modului în care va arăta piaţa forţei de muncă în viitor sunt: Inteligenţa artificială (roboţi, aplicaţii etc) (73%); Automatizarea în fluxul activităţilor – servicii & producţie (64%); Internet-of-things (smart office, new data, organizare eficientă etc) (61%); Flexibilitatea joburilor (57%); Globalizarea joburilor (43%). O parte dintre joburile viitorului, în concordanţă cu setul de skill-uri şi tendinţele care vor impacta piaţa forţei de muncă sunt deja deschise de companii de top în cadrul târgului de carieră din 26-27 octombrie de la Sala Palatului. Câteva dintre acestea sunt: Data Management Analyst, Automation Engineer, Data Science Analyst – Analytics and Automation, Digital Innovator, Intelligent Automation Developer, etc.

Provocările cu care se va confrunta piaţa forţei de muncă vor atrage după sine dezvoltarea unui set de abilităţi obligatorii pentru candidaţii care îşi doresc să rămână relevanţi pe piaţa muncii. O pregătire care le oferă posibilitatea candidaţilor de a-şi dezvolta, îmbunătăţi şi reajusta setul de abilităţi şi competenţe astfel încât să fie competitivi pe piaţa forţei de muncă va fi o preocupare constantă a angajatorilor.

Companiile prezente la “Angajatori de TOP” consideră că skill-urile de care vor avea nevoie candidaţii pentru a rămâne relevanţi pe piaţa forţei de muncă sunt: capacitatea de învăţare continuă (77%), adaptabilitatea (75%), agilitatea în învăţare şi inteligenţa socială (64%), capacitatea de adaptare în medii culturale diverse (57%), abilitatea de a lucra cu datele (45%)“, mai spun reprezentanţii companiei Catalyst Solutions.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Angajatori de TOP Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply