Get this Widget

Anunțul Telefonic- ediție de colecție.28 de ani din istoria Bucureștiului

0

Ajuns la 28 de ani, Anunțul Telefonic își surprinde cititorii, retipărind ediția apărută în 3-9 iunie 1993. Prin acest demers, echipa Anunțul Telefonic dorește să ofere cititorilor săi o imagine a Bucureștiului din acel an.

Ediția de colecție Anunțul telefonic reprezintă o sursă de informare pentru orice pasionat de istoria recentă a României, fiind un instrument util în reconstituirea unei epoci.

În suplimentul inserat în ediția actuală, veți vedea cum în primii ani de după revoluție, o casă costa cât o mașină. O garsonieră confort I sporit în Titan se vindea cu 5.000 de dolari și un apartament cu 2 camere pe Calea Vitan cu 7.500 de dolari, pe când un Opel Record vechi de 6 ani era vândut cu 4.500 de dolari, iar un Aro din 1989 cu 5.500 de dolari. Cei interesați de electronice plăteau și ei un preț destul de mare, un televizor „de marcă” valora cât un sfert de garsonieră. Un televizor JVC costa 800.000 de lei, aproximativ 1.000 de dolari, în timp ce o garsonieră din zona Râmnicul Sărat se vindea cu 4.500 de dolari negociabil. Alte lucruri interesante despre preocupările bucureștenilor de acum un sfert de secol le veți găsi în această ediție retipărită. Cursul mediu al dolarului în anul 1993 era 760 de lei”, precizează Mihaela Stambeca,Redactor-Șef Anunțul Telefonic.

Răsfoind anunțurile de acum un sfert de secol, descoperiți de fapt istoria unui oraș care s-a schimbat major în ultimii ani, descoperiți istoria unei țări care tot continuă să se transforme. Mai mult, descoperiți modul în care societatea românească a evoluat, modul în care s-au modificat prioritățile oamenilor, dorințele și așteptările acestora.

AICI puteți vedea anunțurile din ediția Anunțul Telefonic de acum 25 de ani.

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply