Warning: Error while sending QUERY packet. PID=14574 in /home/ordineaz/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2033

Arafat spune ce se poate întâmpla cu românii care refuză vaccinarea

0

Vaccinarea anti-COVID este voluntară, doar că există state din spațiul comunitar care au anunțat că vor întocmi registre cu persoanele care refuză imunizarea. Aceste țări nu au explicat foarte clar ce se va întâmpla cu aceste registre, precizând doar că ele sunt puse la dispoziția tuturor statelor care doresc să le consulte.

În aceste condiții apare întrebarea firească legată de abordarea pe care România o va avea față de persoanele care refuză imunizarea.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a menționat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează. Oficialul a atras atenția că este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

Nu înseamnă (vaccinarea n.r.) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a declarat Arafat, la un post de televiziune.

Șeful DSU a subliniat faptul că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

Raed Arafat a mai adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

Share.

Comments are closed.