Get this Widget

ArcelorMittal a achiziționat Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa

0

După ce a scos la vânzare mai multe active deținute, printre care și Combinatul de la Galați, ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva (Italia), întărindu-şi poziţia pe piaţa europeană.

Compania anunță, printr-un comunicat de presă, că societatea-vehicul AM Investco a finalizat tranzacţia privind achiziţionarea Ilva, lansând ArcelorMittal Italia.

ArcelorMittal este principalul partener în AM Investco, cu o participaţie de 94,4%, în timp ce banca italiană Intesa Sanpaolo deţine 5,6%“, a precizat gigantul mondial al oţelului.

În mai, Comisia Europeană a aprobat tranzacţia, dar a precizat că această aprobare este condiţionată de “vânzarea unui pachet extins de active” pentru a păstra concurenţa pe piaţa oţelului din Europa în beneficiul consumatorilor şi companiilor.

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

ArcelorMittal intenţionează să investească în Ilva 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari), pentru a majora producţia şi a face oţelăria mai sustenabilă.

Cel mai mare producător de oţel din lume se aşteaptă la o îmbunătăţire a rezultatelor sale financiare în următoarele luni deoarece creşterea economiei mondiale a tarifele vamale impuse de SUA au dus la preţuri mai ridicate pentru acest metal. Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: ArcelorMittal
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply