Get this Widget

Astronautele Anne McClain și Christina Koch pregătesc prima expediţie în spațiu fără participarea bărbaţilor

0

29 martie este ziua în care NASA va marca o nouă premieră, prin realizarea primei expediții în spațiu fără participarea bărbaţilor. Astronautele Anne McClain și Christina Koch sunt cele două femei care vor fi protagonistele acestui eveniment.

NASA speră ca generațiile viitoare să fie inspirate de gestul curajos al celor două astronaute care vor realiza prima plimbare spațială a două femei.

Anne şi Christina vor avea oportunitatea de a lua parte la prima expediţie fără participarea bărbaţilor. Va fi un moment de mândrie pentru NASA! “, a declarat Mary Lawrence, director principal de zbor al acestei ieşiri în spaţiu, care face parte din Expediţia 59 ce include alte două misiuni extravehiculare.

Dacă totul va decurge conform planificării, Mary Lawrence va supraveghea această misiune de pe Pământ, alături de Jackie Kagey.

Pregătiri pentru misiune

Anne McClain, una dintre cele două protagoniste ale evenimentului, este comandant al forţelor armate americane şi a fost pilot de elicopter. Ea se află de mai mult timp pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde mai mulţi experţi internaţionali colaborează cot la cot.

Christina Koch înainte de primul său zbor în spațiu

Christina Koch, cea de-a doua femeie din cadrul misiunii, este absolventă de Electrotehnică și a participat la expediții de la Polul Sud şi Antarctica. Christina Koch a efectuat la 14 martie primul său zbor în spaţiu.

Cele două femei fac parte din promoţia de astronaute a anului 2013, compusă 50 % din doamne. În cadrul misiunii de pe 29 martie, Anne şi Christina vor trebui să înlocuiască un set de baterii.

La 22 martie, cu şapte zile înainte de ieşirea în spaţiu pe care o vor realiza cele două astronaute, McClain, asistată de colegul său Nick Hague, vor trebui să înlocuiască bateriile nichel-hidrogen (NiH) cu baterii Lithium-Ion pentru alimentarea cu energie a unuia dintre panourile solare ale ISS.

Autor: Mihai Colț
Foto: International Space Station U.S. National Laboratory
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply