Get this Widget

Atenție! Noi produse alimentare retrase din magazinele Auchan și Lidl

0

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) atenționează persoanele care au achiziţionat file de somon afumat marca Auchan să nu-l consume și să-l returneze magazinului. Analizele efectuate au arătat că produsele sunt contaminate cu bacteria Listeria monocitogenes.

Contaminarea produselor a fost constatată în urma reclamației făcute de către un client care a achiziționat file de somon.

În urma unei reclamaţii, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 grame, cod EAN : 5949084000153, produs în 10.01.2019, expiră pe 23.02.2019. În urma analizelor efectuate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma“, precizează reprezentanții Auchan.

Cazul Lidl

Și Lidl România a decis să retragă preventiv produsul “Belbake Fulgi nucă cocos, 200 g”, cu termenul de valabilitate 21 noiembrie 2019 şi lotul 34188. În acest caz, s-a constatat că produsul afectat conţine conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă.

Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la sulfiţi ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsul. Având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la sulfiţi trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări“, menționează Lidl, pe site-ul Autorităţii veterinare.

Reprezentanții lanțului comercial susțin că în cazul persoanelor care nu sunt alergice la sulfiţi produsul este apt pentru consum.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această retragere vizează exclusiv produsul ‘Belbake Fulgi nucă cocos, 200 g’ cu termenul de valabilitate 21.11.2019 şi lotul 34188. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare“, se mai arată în anunțul Lidl.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply