Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

ATENȚIE! Vremea se răcește accentuat

0

Vremea se răcește accentuat. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod Galben. Meteorologii averizează că mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă. În data de 18 martie, în intervalul orar 08:00 – 23:00, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

 

Astfel, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 -25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55 – 65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

ANM notează, de asemenea, că vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Foto:Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply