Get this Widget

Au fost găsite fragmente din Luzia, prima fosilă umană descoperită în Brazilia

0

Alexandre Kellner, directorul Muzeului naţional din Rio de Janeiro, a anunțat că fragmente din Luzia, fosila umană veche de 12.000 de ani, au fost găsite printre ruinele rămase în urma incendiului care a distrus prestigioasa instituție de cultură.

Am găsit practic întregul craniu, iar 80% dintre fragmente au fost identificate şi procentul ar putea să crească“, a declarat Alexandre Kellner, directorul muzeului. Un fragment de femur a fost de asemenea găsit.

Bijuterie a colecţiei Muzeul Naţional din Rio de Janeiro, cu peste 20 de milioane de piese valoroase, Luzia este prima fosilă umană descoperită în Brazilia, în 1970, în regiunea Minas Gerais (sud-vest), în timpul unei misiuni conduse de specialista în antropologie Anette Laming-Emperaire. Plecând de la craniul său, cercetătorii de la Universitatea din Manchester din Marea Britanie au reuşit să reconstruiască în format digital chipul său, care a inspirat ulterior o sculptură expusă în muzeu, scrie Agerpres.

Considerat cel mai important muzeu de istorie naturală din America Latină, Muzeul Naţional din Rio de Janeiro, care a aniversat bicentenarul în luna iunie a acestui an, a fost deosebit de renumit pentru bogăţia colecţiilor sale de paleontologie.

Fostul palat imperial a adăpostit scheletul unui dinozaur descoperit în Minas Gerais, dar şi 26.000 de fosile aparţinând altor specii dispărute, precum tigrul preistoric Smilodon. În plus, în colecţia muzeului se afla un meteorit descoperit în secolul al XVIII-lea.

Ministrul culturii, Sergio Sa Leitao, a dezvăluit că incendiul violent care a devastat la 2 septembrie Muzeul Naţional din Rio de Janeiro ar fi fost cauzat de un mic balon cu aer cald, din hârtie, care a aterizat pe acoperişul clădirii. O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit. Leitao a calificat incidentul drept o ”tragedie incomensurabilă” şi a recunoscut că intervenţia a venit prea târziu.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Fox13

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply