Get this Widget

Aur pentru Vasile Cojoc, la Campionatele Europene de lupte pentru cadeţi

0

Vasile Cojoc a cucerit aurul la Campionatele Europene de lupte pentru cadeţi de la Faenza (Italia). Sportivul a luptat la categoria 80 kg. și l-a învins în finală pe armeanul Vighen Nazarian.

În preliminarii Vasile Cojoc a trecut de polonezul Alan Matela, iar în optimi a dispus de rusul Baisar Evloev, în sferturi a câştigat în faţa moldoveanului Gabriel Lupaşco. De aasemenea, în semifinale a ieşit învingător în faţa suedezului Alexander Mikael Johansson.

România participă la Europenele de cadeţi cu 20 de sportive. Până acum, la categoria 65 kg, Ioan Bălan a pierdut în recalificări în faţa germanului Jan Wolfanger. La rândul său, David Grigorean (cat. 110 kg) a cedat şi el în recalificări, în faţa armeanului Razmik Kurdian. La cat. 45 kg, Gheorghiţă Scheul l-a învins în optimi pe slovacul Albin Galbavy, dar a pierdut în sferturi în faţa lituanianului Rokas Cepauskas.

Denis Florin Mihai (cat. 51 kg) a fost învins în optimi de rusul Kiril Cetkarev.

Igor Andrei Botez (60 kg) l-a învins în preliminarii pe norvegianul Benjamin Hansen, înclinându-se în optimi în faţa bulgarului Rafet Selim Rashid.

În limitele cat. 71 kg, Ioan Alin Dosoftei l-a învins în preliminarii pe finlandezul Niko Kasperi Hynninen, în optimi a trecut de italianul Luca Steffen Taibi, cedând în sferturi în faţa azerului Allahverdi Aliev.

Cosmin Mihalache (92 kg) a pierdut în preliminarii în faţa rusului Muhammad Evloev, dar va evolua în recalificări contra estonianului Richard Karelson.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Lupte Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply