Get this Widget

Aur și argint pentru informaticienii români

0

Elevii români care ne-au reprezentat la Olimpiada Internaţională de Informatică în Echipe 2019 au cucerit medaliile de aur și argint.

Frumoasa performanță a fost realizată de echipa de Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti și de echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova, reprezentantele României la a III-a ediție a competiției. Evenimentul a fost organizat în perioada 20-24 mai, la Moscova.

Medaliată cu aur, echipa Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” are următoarea componență: Ovidiu Răzvan Hârșan, Ştefan Manolache, Alexandru Petrescu, Ioan Cristian Pop și Andra Elena Mircea (rezervă). Toți cei cinci elevi sunt în clasa a XII-a.

Echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova a intrat în posesia medaliei de argint în următoarea formulă: Maria Alexa Tudose (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Ioan Alexandru Ilaşi (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), Matei-Costin Banu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), Theodor-Ștefan Cristea (clasa a XII-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești) și Andrei Onuț (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești) – rezervă.

Echipele au fost însoțite și coordonate de Nușa Dumitriu-Lupan (inspector școlar -Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi director al Centrului Județean de Excelență Vaslui) și Elena-Daniela Lica (profesor la Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” din Ploiești și director al Centrului Județean de Excelență Prahova).

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației Naționale

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply