Get this Widget

Avertisment! Băuturile carbogazoase cu zahăr cresc riscul de cancer

0

Se știe deja că băuturile carbogazoase au efecte nocive asupra sănătății omului. Un studiu recent vine să întărească ideea, demostrând că persoanele care beau în mod regulat băuturi carbogazoase cu conţinut mare de zahăr prezintă un risc mai mare de a face cancer comparativ cu cele care nu consumă astfel de băuturi, indiferent dacă sunt sau nu supraponderale.

Am fost surprinşi să constatăm că riscul de cancer nu era complet motivat de obezitate“, a declarat Allison Hodge, de la Institutul împotriva cancerului Victoria, care a realizat studiul alături de Universitatea din Melbourne.

În cadrul cercetării au fost analizate 3.283 cazuri de cancer legate de obezitate și astfel s-a descoperit că riscul acestei boli creşte în condiţiile consumului de băuturi carbogazoase îndulcite cu zahăr. “Nu este şi cazul celor care beau băuturi carbogazoase dietetice, fapt ce sugerează că zahărul este elementul-cheie“, a explicat Hodg.

Todd Harper, directorul executiv al Institutul împotriva cancerului Victoria, a precizat că datele oferă şi mai multe argumente celor care pledează pentru reducerea consumului de băuturi carbogazoase cu conţinut mare de zahăr.

Băuturile îndulcite, inclusiv cele carbogazoase, conduc la obezitate şi cresc riscul a 13 tipuri de cancer“, a punctat Harper, subliniind că acestea provoacă de asemenea diabet de tip 2, boli cardiovasculare şi carii.

Autor: Victoria Preda
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply