Get this Widget

Avocatul Septimiu Stoica: Abordarea inovativă a conflictelor comerciale poate înlocui procesele în justiție sau arbitrajul

0

Avocatul Septimiu Stoica, Of Counsel la Dentons, atrage atenția că abordarea inovativă a conflictelor comerciale poate înlocui procesele în justiție sau arbitrajul.

Un mare număr de organizații se confruntă cu efectele distructive ale diferitelor forme de dispute în care acestea sunt angrenate, efecte care se manifestă și înaintea, dar și pe parcursul procedurilor judiciare declanșate. Aceste manifestări au un puternic impact negativ asupra activităților curente și asupra bunăstării organizaționale. De cele mai multe ori, părțile abordează aceste probleme numai din perspectiva contractuală, și în general prea târziu ca să mai evite procesele în justiție sau arbitrajul.

“Am două vești pentru companii, una bună și una rea. Vestea rea este că nu vom putea elimina vreodată conflictele între organizații sau înăuntrul acestora. Ele sunt inevitabile. Vestea bună e că, inclusiv noi, avocații, putem de acum să ii ajutăm să apeleze la mecanisme inovative, multidisciplinare care să îi ajute să depășească disputele, fără costuri exorbitante, fără riscuri majore și fără distrugerea relațiilor comerciale, vitale în afaceri, în malaxoarele justiției publice sau private”, a concluzionat avocatul Septimiu Stoica.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Dentons/ Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply