Get this Widget

Banii din Fontana di Trevi, motiv de dispută între Biserică și Primăria Romei

0

Banii pe care turiștii îi aruncă în Fontana di Trevi s-au transformat într-un motiv de dispută între Biserica Romano-Catolică și Primăria Romei. Cele două instituții nu se pun de acord în legătură cu destinația acestor bani.

Până acum toate sumele care erau colectate din Fontana di Trevi erau virate unei organizaţii caritabile catolice care îi ajută pe nevoiaşi. Recent, administrația Romei, prin primarul Virginia Raggi, și-a exprimat dorința ca toți acești bani să ajungă la infrastructura sever afectată a oraşului.

An de an, sunt colectați în jur de 1,5 milioane de euro din celebra Fontana di Trevi. Legenda spune că turiștii care aruncă o monedă în fântână se vor întoarce în “cetatea eternă”.

Fontana di Trevi are o istorie de aproape 300 de ani și este vizitată anual de milioane de de turişti. Tradiţia aruncării monedelor a fost făcută celebră de piesa lui Frank Sinatra “Three Coins in the Fountain” din comedia romantică cu acelaşi nume din 1954. Fântâna a apărut, de asemenea, şi în filmul “La Dolce Vita”, în care actriţa Anita Ekberg se plimbă prin apa sa într-o rochie neagră, fără bretele.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply