Get this Widget

BANKSY te invită să redescoperi Arcul de Triumf

0

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Events, te provoacă să redescoperi Arcul de Triumf, unul dintre cele mai faimoase monumente din București, prin prisma unei expoziții-eveniment, semnată BANKSY, artistul graffiti care a schimbat definitiv rolul artei stradale, prin lucrările sale cu mesaje revoluționare.

Expoziția “The Art of Banksy”, plecată în 2016 din Istanbul și găzduită la Paris (încă deschisă), Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano, cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, șabloaneși obiecte 3D, ce vor fi instalate în interiorul Arcului de Triumf.

Printre acestea se regăsesc celebrele graffiti “Girl with Balloon–Fata cu balonul”, “Bomb Hugger–Fata care îmbrățișează bomba”, “Police Kids–Copiii polițiști”, “Pulp Fiction” sau “Flower Thrower–Huliganul cu flori”. Totul va fi completat cu videoclipuri despre viața și creația lui Banksy, precum și de un magazinpop-up, deschis pe toată perioada expoziției.

Terasa Arcului de Triumf va fi vizitabilă, dacă îți dorești să închei turul cu o priveliște uimitoare asupra Bucureștiului.

Vizitatorii expoziției vor fi informați, de asemenea, despre valoarea istorică, artistică, arhitecturală şi patrimonială a Arcului de Triumf și a clădirilor dinproximitatea sa: clădirea Guvernului, Casa Presei, Muzeul Enescu, Casa Poporului, etc..

În București, expoziția se va putea vizita începând din 30 iulie și până în 27 octombrie 2019, între orele 12.00 –22.00.

Biletele se pot cumpăra atât de la casa de bilete a Arcului de Triumf, cât și online,de pe Eventim.ro, precum și din rețeaua magazinelor partenere –Vodafone, Telekom, Diverta, Cărturești, Carrefour și benzinăriile OMV.

Prețul biletelor este de 35 de lei în timpul săptămânii și 45 de lei în week-end, în timp ce elevii, studenții și pensionarii vor plăti 20 de lei de luni până vineri și 30 de lei sâmbătă și duminică. Copiii care n-au împlinit încă vârsta de 7 ani au intrarea gratuită.

Cine este Banksy?

Adorat de milioane de persoane pentru adevărul provocator din mesajele sale, pus la zid de critici pentru exact același lucru, Banksy, cel mai cunoscut artist graffiti din lume, a devenit, potrivit revistei Times, unul dintre cei mai influenți 100 de oameni de pe planetă, cu toate că este, încă, un personaj anonim.

Există nenumărate speculații privind identitatea sa. Se știe cu siguranță faptul că s-a născut în Marea Britanie, în orașul Bristol, dar, în afară de acest lucru, nu se cunoaște nimic cu precizie, deși n-au fost puțini cei care au încercat să descopere omul din spatele faimoasei semnături Banksy.

Între timp, emblematicele sale imagini de street art au ajuns să fie licitate pentru sume fabuloase. Este celebră licitația tabloului realizat după lucrarea sa “Girl with Balloon”, care s-a autodistrusla doar câteva secundedupăce s-a vândut pentru 1,4 milioanede lire sterline.

Lucrările sale fac înconjurul lumii, atât on line, prin milioane de share-uri pe platformele de socializare precum și în realitate, sub formă de expoziții. Așa încât, pregătiți pentru o nouă perspectivă, vă așteptăm în lumea artei lui Banksy!

Coorganizatori: Primăria Municipiului București și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply