Get this Widget

Bijuteriile reginei Marie Antoinette sunt scoase la licitație

0

Bijuteriile ultimei regine a Franței, Marie Antoinette, urmează să fie scioase la licitație de cunoscuta casa Sotheby’s. Evenimentul va avea loc luna viitoare la Geneva.

Până atunci, bijuteriile păstrate în colecţii private timp de peste 200 de ani sunt expuse în mari orașe ale lumii, într-o expoziţie intitulată “Royal Jewels from the Bourbon Parma family” (“Bijuterii regale provenind de la familia Bourbon Parma”). Astfel, miercuri au fost la Dubai, urmând să ajungă la Londra, New York şi Hong Kong.

Experții susțin că este “una dintre cele mai importante colecţii de bijuterii regale scoase vreodată la licitaţie”.

Printre bijuteriile reginei franceze se află un pandantiv cu o perlă naturală de 49 de carate şi un diamant, dar şi coliere, broşe şi cercei. Valoarea totală a acestor obiecte a fost estimată la un preţ cuprins între 1,5 milioane şi 3 milioane de dolari.

Colecţia, care aparţine familiei Bourbon Parma, include de asemenea un inel cu monogramă, gravat cu decoraţiuni în care sunt încrustate fire din părul reginei Marie Antoinette.

Marie Antoinette, o arhiducesă austriacă, s-a căsătorit cu ultimul rege al Franţei, Louis al XVI-lea, provenit din dinastia Bourbon. Ambii au fost executaţi prin ghilotinare în 1793 după izbucnirea Revoluţiei Franceze.

Bijuteriile reginei Marie Antoinette au fost scoase ilegal din Franţa şi transportate la Viena pentru a fi păstrate în timpul Revoluţiei Franceze, rămânând în posesia familiei Bourbon Parma.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto/ video:  Sotheby’s
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply