Get this Widget

Bloomberg schimbă strategia de business și lansează serviciu cu plată dedicat utilizatorilor privaţi

0

Bloomberg schimbă strategia de business și lansează serviciu cu plată dedicat utilizatorilor privaţi. Momentul marchează o modificare a strategiei adoptate de grupul american, al cărui model de business era până acum construit în întregime pe baza unor servicii care se adresează profesioniştilor din diverse sectoare de activitate, informează AFP.

Această companie, înfiinţată în 1981 de Michael Bloomberg, şi-a datorat succesul terminalelor sale, care furnizează informaţii financiare în timp real profesioniştilor din mai multe domenii.

În 1990, grupul şi-a sporit oferta înfiinţând Bloomberg Business News, o divizie ce a devenit apoi o agenţie de presă de prestigiu, cu o prezenţă largă pe plan mondial, al cărei model de afaceri este orientat spre companii şi clienţi profesionişti.

Bloomberg a lansat şi un post de televiziune, un post de radio şi a cumpărat în 2009 revista BusinessWeek.

Odată cu apariţia internetului, Bloomberg a dezvoltat un site şi aplicaţii ce permit utilizatorilor privaţi să obţină acces gratuit la o parte din informaţiile publicate de agenţia sa de presă, după modelul altor agenţii majore precum Associated Press, Reuters şi AFP, scrie AGERPRES.

Miercuri, grupul american a anunţat lansarea unei oferte plătite destinate utilizatorilor privaţi, care va asigura în special, contra unui abonament lunar de 34,99 de dolari, accesul la aplicaţii mobile, la site-ul Bloomberg.com şi la postul BloombergTV.

Deşi niciuna dintre aplicaţii nu este gratuită, Bloomberg permite totuşi accesul la 10 articole gratuite pe lună. Dincolo de acest prag, accesul la conţinuturile publicate de Bloomberg este posibil doar cu ajutorul unui abonament.

“Grupul produce conţinut (editorial) despre care noi credem că merită să fie plătit pentru a putea fi accesat”, au explicat Justin Smith, directorul general al Bloomberg Media Group, filiala mass-media a grupului, şi John Micklethwait, redactorul-şef al agenţiei Bloomberg, într-o scrisoare adresată miercuri angajaţilor grupului şi publicată apoi pentru publicul larg.

Sursa: AGERPRES
Foto: Bloomberg.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply