Get this Widget

Brexit-ul poate lăsa sute de mii de oameni fără job

0

Experții institutul german IWH au făcut o analiză referitoare la efectele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Concluzia la care s-a ajuns este că Brexit-ul ar putea lăsa 600.000 de oameni din întreaga lume fără job.

Studiul a luat în calcul mai multe scenarii posibile.

În cadrul unuia dintre secenarii, experții au calculat că, în ipoteza reducerii cu 25% a cererii de produse europene în Regatul Unit, ar fi periclitate 103.000 de locuri de muncă în Germania şi 50.000 în Franţa.

Specialiștii sunt de părere că disponibilizările reprezintă doar una dintre opţiuni, iar companiile ar putea încerca să păstreze angajaţii şi să recurgă la şomaj parţial sau să caute noi pieţe de desfacere.

Cercetătorii de la institutul german IWH averizează că o ieşire dezordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană, care s-ar traduce în special prin introducerea unor taxe vamale, ar avea drept consecinţă perturbarea lanţurilor internaţionale de producţie.

Într-o astfel de situație aproape 179.000 de locuri de muncă din Uniunea Europeană sunt în pericol major, în timp ce 433.000 de posturi suplimentare sunt ameninţate indirect, atât în UE, cât şi în ţări terţe.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply