Get this Widget

BREXIT-ul s-ar putea amâna

0

BREXIT-ul s-ar putea amâna. Planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie a fost aprobat de Camera Comunelor.

Pentru a deveni însă valid, Guvernul Theresa May trebuie să obțină aprobarea statelor din Uniunea Europeană, iar Parlamentul britanic să adopte un acord de retragere până miercurea viitoare.

Am luat notă de voturile din această seară. O solicitare de prelungire a negocierilor în virtutea Articolului 50 necesită aprobarea în unanimitate de către cele 27 de state membre. Consiliul European trebuie să analizeze o astfel de solicitare, prioritatea fiind necesitatea de a asigura funcţionarea instituţiilor UE şi ţinându-se cont de motivele şi durata unei posibile amânări. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este în contact constant cu toţi liderii“, a transmis un purtător de cuvânt al Executivului UE, ca răspuns al evenimentelor de la Londra.

Până acum, Marea Britanie intenţiona să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Consiliul European poate aproba cererea Londrei de amânare a Brexit.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply