Get this Widget

Bronz pentru Sorina Hulpan la Europenele de la Batumi

0

Sorina Hulpan a cucerit medalia de bronz, în limitele cat. 59, la Campionatele Europene de haltere de la Batumi (Georgia).

Sorina a urcat pe locul trei al podiumului cu 117 kg, ratând ultima încercare, la 119 kg. Pe primul loc s-a clasat letona Rebeka Koha, cu 120 kg, iar pe locul secund s-a situat rusoaica Tatiana Aleeva, cu 120 kg.

Sportiva din România a avut un rezultat frumos și la smuls, unde a ocupat locul 5 cu 95 kg, după ce a ratat prima încercare la 92 kg. Aurul a fost adjudecat de Koha, cu 101 kg, argintul a revenit sportivei armene Izabella Iailian, cu 96 kg, iar bronzul a fost cucerit de rusoaica Aleksandra Kozlova, cu 96 kg.

O altă sportivă din România, Andreea Penciu, a evoluat în Grupa B valorică şi s-a clasat pe 9 la smuls, cu 93 kg, la aruncat a încheiat pe 16, cu 102 kg, iar la total a fost pe 12, cu 195 kg.

Echipa României, formată din 14 sportivi, a obținut, la Campionatele Europene de haltere de la Batumi, şase medalii, trei de aur, cucerite de Elena Andrieş, la cat. 49 kg, şi trei de bronz, prin Cosmina Pană (cat. 45 kg, la stilul aruncat), prin Cristian Marian Luca (55 kg, la smuls) şi Sorina Hulpan (cat. 59 kg, la aruncat).

Un rezultat bun la Batumi oferă șanse mai mari pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Haltere Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply