Get this Widget

București: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor şi pisicilor care au stăpân

0

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a dat în această săptămână startul campaniei pentru sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor care au stăpân.

Pe pagina www.aspa.ro, precum şi pe pagina de Facebook a autorităţii pot fi găsite adresele celor 11 cabinete veterinare partenere, înscrise în campania “Sterilizarea nu te costă nimic”.

Este vorba despre o campanie a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, care vizează realizarea unui număr de 7.200 de sterilizări gratuite, dintre care 3.600 pentru câini şi 3.600 pentru pisici, şi se desfăşoară pe parcursul a opt săptămâni, până în data de 17 decembrie.

Actele necesare sunt cartea de identitate şi carnetul de sănătate al animalului. În cazul în care nu există un carnet de sănătate, acesta va fi eliberat la cabinet.

Organizatorii campaniei susțin că procedura de sterilizare este o intervenţie chirurgicală sigură pentru câine, efectuându-se numai sub anestezie generală. Printre beneficiile sterilizării este menţionată menţinerea stării de sănătate a câinelui şi creşterea speranţei de viaţă. În ceea ce priveşte deţinătorul, se reduce semnificativ costul îngrijirii câinelui din punct de vedere medical; se elimină problemele de comportament şi igienă asociate perioadelor de călduri, problemele asociate dezechilibrului hormonal sau situaţiile neplăcute apărute în urma montelor accidentale.

Totodată, sterilizarea câinilor previne repopularea municipiului Bucureşti cu animale fără stăpân, permite identificarea rapidă a reproducătorilor/comercianţilor neautorizaţi şi reducerea costurilor municipalităţii privind gestionarea populaţiei canine.

Pe 28 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect privind sterilizarea gratuită a maximum 7.200 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply