Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

București: Grădina Japoneză din Herăstrău se redeschide

0

Primăria Municipiului București, prin ALPAB, cu sprijinul peisagiștilor recomandați de Ambasada Japoniei în România și al specialiștilor Universității de Arhitectură “Ion Mincu”, a finalizat lucrările de reabilitare, revitalizare și reamenajare peisagistică a Grădinii Japoneze din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Astfel, începând de sâmbăta, 14 aprilie, Grădina Japoneză va fi redeschisă publicului. Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coherent și unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite ‘Muntele’, reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar și lucrări de întreținere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor și a cireșilor japonezi. Pentru a păstra specificul și particularitatea amenajării peisagistice acestui tip de grădină, ALPAB a plantat, din serele proprii, un număr de 10 arțari japonezi și 481 de azalee.

Plantarea de  material dendro – floricol decorativ  a fost executată astfel încât, pe parcursul celor patru anotimpuri,  să fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificată a frunzelor și  florilor decorative.

Gradina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la inițiativa și cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul inițial din cadrul acestei grădini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare și reamenajare.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Primăria București

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply