Get this Widget

Bulgarii de la DOVERIE UNITED-HOLDING AD vor să investească în Republica Moldova

0

Republica Moldova stârnește tot mai mult interesul străinilor care își doresc să dezvolte investiții în această țară. Bulgarii de la DOVERIE UNITED-HOLDING AD au anunțat că au în plan deschiderea unui proiect în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova.

DOVERIE UNITED-HOLDING AD este una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. A fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

Discuții cu autoritățile din Republica Moldova

Reprezentanții companiei bulgare au început deja demersurile care preced investiția, la Chișinău fiind purtate o serie de discuții cu autoritățile. Una dintre întrevederi a fost chiar cu prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialul de la Chișinău a declarat cu această ocazie că venirea unui nou investitor pe piața financiar-bancară din țara noastră este o dovadă că acțiunile Guvernului de asanare a pieței financiar-bancare își au efectul, iar sectorul bancar devine tot mai atractiv pentru potențialii investitori”.

Șeful Executivului moldovean a vorbit și despre redresarea situației în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova.

La rândul lor, reprezentanții companiei bulgare au spus că au studiat atent pe parcursul ultimilor doi ani situația de pe piața financiar-bancară din Republica Moldova și au observat progrese semnificative. Ultimele evoluții i-au determinat să vină cu investiții în Republica Moldova.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Guvernul Republicii Moldova
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply