Get this Widget

Carne de la animale bolnave în farfuriile românilor

0

Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) a transmis miercuri o notificare prin care ANSVSA era informată oficial că și în țara noastră a intrat carne de vită de la animale bolnave, din Polonia.

Carne de la animale bolnave în farfuriile românilor. România se află pe lista de distribuţie a companiei ELKOPOL din Polonia. Firma poloneză face obiectul unei ample anchete declanșată în urma unor investigații media. Presa din Polonia a dezvăluit că ELKOPOL sacrifica animale bolnave, iar carnea era amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

Carnea importată a fost distrusă

Reprezentanții  ANSVSA susțin că produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă de la noi din țară, din judeţul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

ANSVSA menționează că nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply