Get this Widget

CARTEA LA ORDINEA ZILEI:Trăind o viață conștientă

0

Am ales astăzi cartea care are o tematică la ordinea zilei. Este vorba despre noi și dezvoltarea personală. Vorbim zi de zi despre ”cum să fim zen”, cum să creștem spiritual și cum să facem ca legea atracției să funcționeze.

”Trăind o viață conștientă” este cartea de astăzi, la Ordinea Zilei.  Autorul ei, Don Miguel Ruiz Jr., a beneficiat de colaborarea cu editura Mix și tipografia Ganesha Publishing House LTD SRL din București.

Cartea vorbește despre oameni și sentimente. Descrie situații și comportamente și în final oferă sfaturi și recomandări. Ce să facem ca să ne fie bine?

De câte ori v-ați întrebat? Ce să fac? Cum să mă comport? Unde am greșit și de ce? Și nu în ultimul rând, care este sensul vieții?

Concluzia cărții este una singură și anume că indiferent de ce facem și ce nu facem, pentru a simți permanent o stare de bine nu  trebuie decât să trăim conștient o stare de bine. Cum? Simplu, în primul rând prin a nu ne imagina, precum Don Quijote, că luptăm cu ”morile de vânt”.

Mesajul este să nu dăm putere unor situații care nu există în realitate. Imaginația este doar iluzorie. Nu există în realitate. Doar trăind conștient, aici și acum, nu vom da viață niciodată unor simple ”mori de vânt”.

Analizele psihologice sunt însoțite de sfaturi denumite generic – meditații zilnice pe Calea Toltecă, acesta find de altfel și subtilul cărții.

Primul pas este renunțarea la perfecțiune deoarece totul se rezumă la câteva cuvinte: ”Ești perfect așa cum ești”. Adică, să nu încărcăm să fim altceva decât ceea ce suntem. Suntem bine așa cum suntem și nicidecum purtând o mască  pe care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să o dăm jos.

Astăzi alege iubirea deoarece viața înseamnă călătoria și nicidecum destinația.  Condiționăm propria fericire. Nu este corect. Acționează așa: ”Nu voi aștepta fericirea. Aleg să fiu fericit chiar acum”, spune autorul.

Nu te atașa de lucruri. Acționează cu conștiență. Nu ai nevoie de nimic din afara ta ca să fii complet. Ești deja complet și perfect exact așa cum ești în acest moment.

Visul Planetei începe cu tine. În tradiția toltecă, visul personal este modul în care vedem lumea, precum și proiectarea acestei idei.

Ești responsabil 100% pentru visul tău personal”. Acționează:”dacă vrei să schimbi lumea, primul pas este să te schimbi pe tine”.

Urmează-ți inima. Descoperă pasiunea. Ai un vis, mergi pe urmele lui și se va împlini. Stabilește obiective. Caută ca acestea să fie reale și posibile.

Ce este Iadul? Gândurile negative. Iar Raiul nu este altundeva decât înăuntrul nostru, subliniază Don Miguel Ruiz Jr.

În lume, există doar două tipuri de frică – frica fizică și frica psihologică. Una îți poate salva viața, cealaltă te poate împiedica să o trăiești. ”Iubește-te pentru simplul fapt că exiști”.

Ascultă tăcerea. Astăzi, practică liniștea minții. Relaxează-te chiar pentru câteva momente. Auzi tăcerea din adâncul tău.

Redefinește succesul. Ce te pasionează? Cu conștiență, dă-ți astăzi voie să faci ceea ce ai dori să faci.

Acceptă schimbarea. Fiecare schimbare care apare se întâmplă pentru tine, nu ți se întâmplă ție.

Fii impecabil în tot ceea ce spui. Investește în tine însuți. Elimină atașamentele printr-o simplă expirație. Inspirați și expirați. La eliberarea aerului dispar și toate greutățile din interiorul nostru, cele cunoscute și chiar necunoscute.

Atinge inclusiv subiectul finalului vieții despre care spune simplu și concis: ”moartea nu e sfârșitul”.

Găsește pacea în mod necondiționat. ”Fie ca pacea să fie cu tine astăzi”.

Această frază a autorului, dacă ar fi să o analizăm, este de fapt o concluzie a trei surse principale – religioase, pornind de la Iisus care a transmis acest mesaj pentru posteritate, de la autorul cărții, care abordează latura psihologică, precum și din studiile științifice de actualitate.

Atunci când avem pace în noi înșine, acesta se va extinde și împrejurul nostru – în orașul nostru, în țara noastră, în țările vecine, pe întreaga planetă albastră unde am ales să trăim. Pacea fie cu noi toți!

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply