Get this Widget

Cărți pe care copiii trebuie să le descopere în această vacanță

0

Cu ajutorul Grupului Editorial ALL, v-am pregătit o listă de cărți pe care copiii trebuie să le descopere în această vacanță. Este vară, iar cei mici au timp din plin pentru a se lăsa fascinați de noi lumi fantastice.

Peripețiile celei mai simpatice fantome din lume, Tătănuș-Pipăruș, se încheie odată cu cel de-al treilea volum al seriei scrise de Claire Barker, Câinele-fantomă și Luna. Copiii însetați de povești misterioase vor fi cuceriți de noua provocare prin care trebuie să treacă Spiritele din Starcross. Misiunea lui Tătănuș este de a o ajuta pe iapa Luna, care nu știe unde i-a dispărut stăpâna, un faimos astronom.

Pe de altă parte, cei trei urși exploratori trec într-o nouă etapă a aventurii începând cu volumul al VII-lea Insula umbrelor din seria Exploratorii. Întoarcerea în sălbăticie. După ce au supraviețuit misiunii periculoase care i-a adus laolaltă, Toklo, Kallik și Luso ajung pe o insulă acoperită de munți și ghețari, unde un accident îngrozitor îi pune din nou în pericol.

Și în această vară, spiridușul Pixi își continuă misiunea pe lângă micii cititori. Echipat cu o căciuliță roșie, tunică verde și cizmulițe roșii, Pixi le propune copiilor celebrele lui cărticele de povești, care își păstrează formatul pătrat, dar își dublează dimensiunile (19 x 19 cm). Paginile debordează de culoare, textele sunt amuzante, iar finalul are întotdeauna un joc sau o ghicitoare atractivă. Titlurile cu care întâmpinăm vara sunt: Hop în pat!, Hans cel norocos, Unde sunt animăluțele mele de pluș? și Ursulețul migrator.

Spiridișul Pixi nu a uitat nici de micii școlari care se pot bucura de noile apariții din colecția Pixi Știe-tot, de asemenea într-un format schimbat (13 x 20 cm). Informațiile revizuite de specialiști și pedagogi vin în completarea cunoștințelor acumulate la scoală sau dezvoltă subiecte interesante despre noi și despre lumea în care trăim. Stop Bullying și Ne certăm, ne împăcăm! au rolul de a-i ajuta pe copii să reacționeze corect în fața hărțuirii și să rezolve ușor conflictele. Cartea Albine, bondari și viespi oferă răspunsuri tuturor curiozităților legate de aceste simpatice insecte, iar Energia și electricitatea le explică exact ce înseamnă și cum funcționează acest motor al vieții pe Pământ.

Editura Galaxia Copiilor aduce în librării cele mai atractive titluri pentru ca vacanța copiilor să fie una de neuitat. Fantezia, aventura, cunoașterea și distracția sunt doar câteva dintre reperele cărților publicate sub sigla Galaxia Copiilor la începutul vacanței mari.

Autor: Victoria Preda
Foto: Grupul Editorial ALL/ Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply