Get this Widget

Cartoful devine trufanda

0

Cartoful, alimentul de bază al românilor care nu dispun de prea multe venituri, devine trufanda. Datele Institutului Naţional de Statistică arată o creștere semnificativă a prețului cartofului.

Astfel, cartofii au continuat să se scumpească în februarie, preţul acestora urcând cu 9,98% faţă de ianuarie şi cu 21% faţă de decembrie 2018. Este una dintre cele mai mari creşteri de preţ în rândul produselor alimentare.

În schimb, ouăle s-au ieftinit cel mai mult în februarie, preţul scăzând cu 1,66% faţă de ianuarie şi cu 0,24% faţă de decembrie 2018.

În ansamblu, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 1,27% în februarie faţă de luna precedentă şi cu 2,59% faţă de ultima lună a anului trecut.

Datele INS mai arată că preţurile de consum au crescut cu 0,79% în februarie 2019, comparativ cu luna anterioară, în timp ce rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,83%, pe fondul scumpirii alimentelor cu 4,46%, a mărfurilor nealimentare cu 3,74% şi a serviciilor cu 3,08%.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply