Get this Widget

Casa de modă de lux Burberry nu va mai utiliza blănuri în colecţiile sale

0

Casa de modă de lux Burberry anunță o schimbare important, precizând că nu va mai utiliza blănuri adevărate în colecţiile sale. Mai mult, a pune capăt practicii de a incendia produsele nevândute.

Reprezentanții Burberry că deciziile au fost luate în urma criticilor declanşate de dezvăluirile potrivit cărora, în ultimul exerciţiu financiar, a preferat să dea foc unor produse în valoare de 28,6 milioane de lire sterline în loc să scadă valoarea mărcii. De asemenea, Burberry a informat că a decis să urmeze exemplul altor case de modă, precum Versace sau Gucci, care au eliminat blănurile adevărate precum cele de iepure, vulpe sau nurcă, din gama lor de produse.

Luxul modern înseamnă să fi responsabil social şi cu mediul“, a declarat directorul general, Marco Gobbetti. Burberry nu este singura casă de modă care distruge produsele nevândute, o practică pe care retailerii au descris-o ca o măsură pentru a proteja proprietatea intelectuală şi a împiedica contrafacerea. O investigaţie derulată anul trecut a scos în evidenţă că retailerul suedez H&M a distrus 60 de tone de haine începând din 2013.

Autor: Victoria Preda
Foto: Burberry 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply