Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Casa lui Nottara este scoasă la rampă. Prețul de vânzare pleacă de la 750.000 euro

0

Casa lui Nottara este scoasă la rampă. Prețul de vânzare pleacă de la 750.000 euro. Anul 2018 a fost declarat de Uniunea Europeană ca Anul European al Patrimoniului Cultural. Artmark Historical Estate continuă şi în acest an demersurile din anii anteriori de a prezenta oportunități de valorificare a patrimoniului României, de a identificare investitorii potriviți în readucerea la viață, punerea în valoare și reintroducerea în circuitul valorilor patrimoniale a importante monumente, având un portofoliu vast de imobile istorice (castele, conace, vile istorice), atât în București cât și în țară.

Astfel, Casa actorului Constantin I. Nottara din bulevardul Dacia este scoasă la vânzare la prețul de pornire de 750.000 euro. Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural național, imobilul a fost ridicat în plină perioadă modernistă, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a cartierului select din care face parte.

Constantin I. Nottara a locuit mult timp pe str. Câmpineanu, fosta Regală în apropierea Teatrului Naţional (bombardat în al doilea Razboi Mondial). Spre finalul vieţii avea să locuiască, împreună cu fiul său, compozitorul Constantin C. Nottara, pe actualul Bulevard Dacia la nr. 105, unde s-a aflat până de curând casa memorială. 

Alături de casa Nottara, în portofoliul recent al Artmark Historical Estate se găsesc și alte monumente reprezentative ale patrimoniului arhitectural și cultural național, ce au aparținut unor personalități marcante. Dintre acestea amintim: casa poetului Dimitrie Bolintineanu, a bancherilor Iarca și Halfon sau a lui Aurel Mincu (toate în București), conacul Golescu – Gussi (Leordeni – Argeș), castelul Haller (Saschiz – Mureș), vila arhitectului Paul Smărăndescu (Sinaia), Palatul Mocioni (Căpâlnaș – Arad). Aceste bijuterii arhitecturale, încărcate de istorie, pot fi văzute pe Artmark Historical Estate .

Autor: Ioana Galeș
Foto: Artmark Historical Estate
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply