Get this Widget

Case pentru personalul medical din spitalele bucureștene. Repartițiile se dau din 15 august

0

Personalul medical din spitalele aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti beneficiază de locuințe de serviciu, datorită unui program demarat la inițiativa primarului general, Gabriela Firea. 

Începând cu 1 septembrie, primii beneficiari ai programului Primăriei Capitalei prin care se acordă locuințe de serviciu personalului angajat în spitalele din subordinea ASSMB, se vor putea muta în casă nouă!“, a anunțat Gabriela Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că este vorba despre o iniţiativă menită să descurajeze plecarea în străinătate a personalului medical.

La propunerea primarului general, consilierii generali au aprobat cu 35 de voturi “pentru”, lista cu încă 63 de dosare ale personalului medical, avizate de către comisia constituită la nivelul PMB. 12 consilieri USR s-au abținut de la vot.

Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august, iar primii beneficiari se vor putea muta după 1 septembrie. Avem în acest moment 210 dosare avizate, aflate pe lista de prioritate. Din cauza reducerii bugetului, Primaria Capitalei a achitat deocamdată doar 70 locuințe din totalul de 177 aprobat de Consiliul General. Aceste locuințe trec astăzi în administrarea ASSMB. Luna viitoare vor fi achitate încă 107 locuințe, care vor trece de asemenea în administrarea ASSMB“, a declarat Gabriela Firea.

Chiriile variază între 97 și 110 lei/lună

Astfel, persoanele aflate pe lista de priorități vor fi contactate de reprezentanții PMB – Direcția Spațiu Locativ, care vor derula, în colaborare cu ASSMB, procedurile legale privind repartiția locuințelor și încheierea contractelor.

Chiria va fi calculată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv OUG 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe, ținându-se cont de zona în care se află unitățile locative și suprafața apartamentelor. Potrivit estimărilor, chiria va avea valori cuprinse între 97 – 110 lei/lună.

Până în prezent au fost înregistrate un număr de 630 cereri, dosarele se află in diferite stadii de completare, urmând ca după parcurgerea etapelor prevăzute în metodologie, să fie înaintate C.G.M.B. pentru aprobare. De asemenea, pentru diferența de până la cele 600 se vor face demersuri pentru alocarea fondurilor necesare, în funcție și de solicitarile cadrelor medicale.

 

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply