Get this Widget

Ce se va întâmpla cu salariile din Sănătate în 2019?

0

Sindicaliștii din Sănătate sunt în alertă, din cauza faptului că nu știu ce se va întâmpla, în 2019, cu salariile angajaților din sistem. În ultima perioadă au apătut în spațiul public o serie de declarații aparţinând diferitelor formaţiuni politice parlamentare şi unor reprezentanţi ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153 /2017 începând cu 1 ianuarie 2019.

Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate şi Asistenţă socială – precum biologi, farmacişti, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuţi, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creşterile salariale legale, în condiţiile în care, pe parcursul anului 2018, aceştia au fost deja supuşi unor discriminări faţă de colegii lor – asistenţi medicali şi medici“, reprezentanții Federaţiei SANITAS, într-un comunicat.

Mai mult, organizația sindicală atrage atenția că, de peste doi ani, Federaţia SANITAS din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii şi face presiuni pentru corectarea lor.

În acest context, Federaţia SANITAS cere guvernanţilor să-şi asume, printr-o declaraţie publică completă, fără echivoc, că va acorda creşterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înşişi l-au adoptat.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply