Get this Widget

Ce vi s-a întâmplat cu un an sau doi înainte de boală?

0

Fiecare dintre noi are o problemă medicală, cel puțin o dată în viață. Mai mică sau mai mare. Important este cum o abordăm inclusiv din punct de vedere psihologic. Se spune că boala ne este dată pentru a înțelege ceva. Că undeva, în comportamentul nostru ceva este greșit.  Dacă acceptăm greșeala și ulterior, schimbarea, ne vindecăm. Dacă nu, nu.

Este important să luăm în considerare și manifestările lăuntrice de stres, cum ar fi o criză de identitate sau renunțarea la unul dintre visurile îndrăgite din copilărie. De asemenea, trebuie să ținem seama cum a reacționat pacientul într-o situație de criză. A suferit mult, s-a întristat,  și-a înfruntat provocarea sau a încercat să fie calm și liniștit? Conștientizează pacientul boala? O înțelege?  Primul pas și cel mai important este acceptarea, apoi pătrunderea sensului ei. De ce a apărut boala în viața mea? Care este mesajul? Ce trebuie să înțeleg?

Avem șapte chakre, fiecare dintre aceasta corespunde anumitor organe. Și există o strânsă legătură între semnificația spirituală și corp.

Spune-mi ce te doare ca să îți spun unde ai greșit. Puteți trimite descrierile voastre pe adresa redacției noastre.

De ce aveți nevoie de această boală?

Boala le dă oamenilor permisiunea să facă lucruri pe care altfel nu le-ar fi făcut. Ea poate servi ca permisiune de a face ceea ce omul a dorit dintotdeauna, dar a fost mereu prea ocupat să înceapă. Îi poate permite unei persoane  să-și găsească timp să reflecteze, să mediteze și să stabilească un nou început în orice domeniu dorește. Poate servi drept scuză pentru eșec. Poate ușura solicitarea sau primirea iubirii, discutarea sentimentelor proprii sau nevoia de a fi cinstit în sine. Chiar și o simplă răceală are o semnificație.

Adesea mesajul este: Ai muncit prea mult. Du-te acasă și ai grijă de tine. Rezervați-vă câteva zile pentru a vă satisface nevoile și nu veți mai avea nevoie de o boală. Din moment ce boala fizică aduce de obicei simpatia prietenilor și a rudelor, ea poate fi o cale de a primi iubire sau îngrijire. Poate fi singura cale a pacientului de a relaționa cu lumea, singura formă de control pe care o are asupra vieții sale. Acest punct de vedere îi aparține doctorului Bernie S. Siegel ;i a fost expus în cartea ”Iubire, medicină și miracole”.

Miracolele pot avea loc, dar numai cu acordul nostru, pentru că ne-am născut cu liberul arbitru. Nimic nu se poate întâmpla, nici măcar o vindecare, dacă noi nu ne dorim din tot sufletul aceasta.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply