Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Cesar 2018: Filmul “120 battements par minute” a fost recompensat cu șase trofee

0

Gala Cesar 2018 s-a încheiat, iar filmul “120 battements par minute” a fost marele câștigător al serii, fiind recompensat cu șase trofee.

Iată lista câștigătorilor la cea de-a 43-a ediţie a premiilor Cesar:

Cel mai bun film – “120 battements par minute”

Lungmetrajul “120 battements par minute”, regizat de Robin Campillo, este o frescă despre primii ani ai epidemiei de SIDA în Franţa, a fost recompensat cu Marele Premiu al Juriului la ediţia din 2017 a Festivalului de la Cannes.

Peliculele nominalizate în 2018 la această categorie au fost “120 battements par minute”, “Au revoir la-haut”, “Barbara”, “Le Brio”, “Patients”, “Petit paysan”, “Le sens de la fęte”.

Cea mai bună actriţă în rol principal – Jeanne Balibar (“Barbara”)

Jeanne Balibar a fost recompensată cu premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării sale din filmul “Barbara”. La această categorie au concurat și Juliette Binoche (“Un beau soleil intérieur”), Emmanuelle Devos (“Numéro une”), Marina Fois (“L’Atelier”), Charlotte Gainsbourg (“La Promesse de l’aube”), Doria Tillier (“Monsieur et Madale Adelman”) şi Karin Viard (“Jalouse”).

În filmul “Barbara”, regizat de Mathieu Amalric, actriţa Jeanne Balibar interpretează rolul unei celebre cântăreţe franceze de la jumătatea secolului al XX-lea, al cărei nume de scenă a dat titlul acestei pelicule.

Cel mai bun actor în rol principal – Swann Arlaud (“Petit paysan”)

Swann Arlaud a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării sale din filmul “Petit Paysan”. La această categorie au fost nominalizaţi și Daniel Auteuil (“Le Brio”), Jean-Pierre Bacri (“Le sens de la fęte”), Guillaume Canet (“Rock’n’Roll”), Albert Dupontel (“Au revoir lŕ-haut”), Louis Garrel (“Le Redoutable”), Reda Kateb (“Django”).Acesta este primul premiu Cesar câştigat de Swann Arlaud. Actorul francez a fost nominalizat în 2016 la premiul Cesar la categoria “cel mai bun actor debutant” pentru interpretarea din filmul “Les anarchistes”.

Cel mai bun regizor – Albert Dupontel (“Au revoir la-haut”)

Cineastul Albert Dupontel a fost recompensat cu premiul Cesar la categoria “cel mai bun regizor” graţie celui mai recent film al său, “Au revoir la-haut”.La această categorie au fost nominalizaţi și cineaştii Robin Campillo (“120 Battements par minute”),Mathieu Amalric (“Barbara”), Julia Ducourneau (“Grave”), Hubert Charuel (“Petit paysan”), Michel Hazanavicius (“Le Redoutable”), Olivier Nakache şi Eric Toledano (“Le sens de la fęte”). Filmul “Au revoir la-haut”, o ecranizare a romanului omonim scris de Pierre Lemaitre, recompensat cu prestigiosul premiu Goncourt în 2013, spune povestea a doi tineri soldaţi francezi din timpul Primului Război Mondial.

Cea mai bună actriţă în rol secundar – Sara Giraudeau (“Petit paysan”)
Cel mai bun actor în rol secundar – Antoine Reinharts (“120 battements par minute”)
Cel mai bun actor debutant – Nahuel Perez Biscayart (“120 battements par minute”)
Cea mai bună actriţă debutantă – Camelia Jordana (“Le Brio”)
Cel mai bun scenariu original – “120 battements par minute”
Cel mai bun scenariu adaptat – “Au revoir la-haut”
Cea mai bună coloană sonoră – “120 battements par minute”
Cel mai bun film de debut – “Petit paysan”, de Hubert Charuel
Cel mai bun film străin – “Loveless”

Lungmetrajul “Loveless”, regizat de Andrey Zvyagintsev, a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun film străin. La această categorie au fost nominalizate producţiile cinematografice “Le Caire confidentiel”, “Dunkerque”, “L’echange des princesses”, “Loveless”, “La la Land”, “Noce”, “The Square”.

Cel mai bun montaj – “120 battements par minute”
Cele mai bune costume – “Au revoir la-haut”
Cel mai bun sunet – “Barbara”
Cea mai bună imagine – “Au revoir la-haut”
Cele mai bune decoruri – “Au revoir la-haut”
Cel mai bun lungmetraj documentar – “I am not your negro”
Cel mai bun lungmetraj de animaţie – “Le grand méchant renard et autres contes… “
Cel mai bun scurtmetraj – “Les Bigorneaux”
Cel mai bun scurtmetraj de animaţie – “Pépé le morse”

Premiul Cesar onorific – Penelope Cruz

Actriţa spaniolă Penelope Cruz a fost recompensată cu un premiu Cesar onorific, ce i-a fost atribuit pentru întreaga carieră.

Actriţa franceză Marion Cotillard a susţinut un discurs introductiv, în care a lăudat talentul interpretativ al colegei sale de breaslă.”Aura ta este magnetică, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Prezenţa ta este o sursă de inspiraţie. Eşti luminoasă. Ceea ce te face atât de luminoasă este libertatea ta. Penelope, te iubesc”, a declarat Marion Cotillard, care a rostit ultima propoziţie în limba spaniolă.

Penelope Cruz a primit premiul Cesar onorific din mâinile cineastului spaniol Pedro Almodovar, care, în momentul în care a păşit pe scenă, a fost întâmpinat de spectatorii prezenţi în sală cu aplauze şi ovaţii în picioare. “Există ceva natural în ea, care îi aduce nobleţe şi strălucire”, a declarat Pedro Almodovar referindu-se la renumita actriţă spaniolă, considerată “muza” lui, înainte de a o compara cu alte artiste celebre, precum Sophia Loren, Juliette Binoche şi Marion Cotillard.

Penelope Cruz, foarte emoţionată, a rostit de mai multe ori cuvântul “mulţumesc”, în faţa spectatorilor care s-au ridicat în picioare pentru a o aplauda. “În această seară, vreau să mulţumesc vieţii. Nici în cele mai nebuneşti vise ale mele nu m-aş fi imaginat aici la Paris, pentru a primi acest premiu. Franţa a fost întotdeauna foarte generoasă cu mine”, a spus vedeta spaniolă.

“Marion, te iubesc”, i-a răspuns ea actriţei Marion Cotillard, înainte de a se adresa regizorului ei preferat, Pedro Almodovar. “Îţi mulţumesc pentru omagiul pe care îl aduci femeilor prin intermediul filmelor tale şi îţi mulţumesc că m-ai inclus în creaţia ta cinematografică”, a adăugat Penelope Cruz.

Premiul Cesar decernat de public (trofeu aflat la ediţia sa inaugurală, atribuit filmului cu cel mai mare număr de spectatori în Franţa în 2017) – “Raid Dingue”.

Foto/Video: Académie des César

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply