Get this Widget

CFR Marfă organizează primul transport de tip RO-LA

0

CFR Marfă organizează joi primul transport de tip RO-LA pe ruta Dorneşti – Giurgiu Nord Fr. – Ruse şi retur, după ce a primit finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Transporturile tip RO-LA vor fi efectuate în trenuri complete formate din maximum 20 de vagoane specializate pe care vor fi încărcate 20 de autovehicule rutiere (TIR).

Autovehiculele vor fi expediate dinspre Ucraina către Bulgaria, Grecia sau Turcia, pe durata transportului feroviar şoferii acestora vor însoţi camioanele şi vor fi transportaţi în vagoane cuşetă aparţinând CFR Marfă.

După eforturile depuse în obţinerea de subvenţii destinate transporturilor RO-LA, ne impunem continuitate în oferirea acestui serviciu şi relaţii de afaceri stabile cu partenerii noştri, atât din punct de vedere economic cat şi al aportului pe care îl aducem la mai buna protecţie a mediului înconjurător şi la decongestionarea drumurilor“, a declarat directorul general al CFR Marfă, Marinică Voicu.

CFR Marfă deţine 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată şi este singurul operator feroviar de marfă din Romania care are în proprietate astfel de vagoane, realizând anterior transporturi de acest fel pe relaţia Wels (Austria) – Glogovăţ (Arad).

Autor: Mihai Colț
Foto: CFR Marfă

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply